Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

HTML

Hirdetés

fluormentes fogkrém

fluormentes fogkrém

Friss topikok

Linkblog

Blogajánló

Omega 3 zsírsav - Mire jó még? Fogínysorvadás kezelése, gyógyítása

2010.10.31. 19:19 MBS4

Fogínysorvadás kezelése, gyógyítása

A Harvard-i Orvosi Egyetem kutatói megállapították, hogy a halolajban és krill olajban megtalálható értékes anyagok segítenek az ínybetegségek kivédésében is.

A vizsgálat 9 200 felnőtt táplálkozási szokásait mérte fel 1999 és 2004 között, különös tekintettel az omega-3 zsírsavak fogyasztására. A résztvevőknek az előző napi étkezéseikről kellett beszámolniuk. Kiderült, hogy akiknek az étrendjében jelen vannak az omega-3 zsírsavak, azoknál 20-30%-kal kevesebb valószínűséggel fordul elő ínybetegség. Amerikában a férfiak 54%-a, a nők 46%-a tapasztalt már fogínyvérzést, ami a fogágybetegség legkorábbi jele. Viszont az 50 év feletti korcsoport 10%-a, míg 65 év felettiek 20%-a már súlyos ínybetegségekkel rendelkezik.

A kutatás vezetője Dr. Kenneth Mukamal elmondta, hogy ugyan nem tudják pontosan megmondani, hogy mennyi halolajat fogyasszanak az emberek naponta, de az Amerikai Szív Társaság irányelveit követve elegendő mennyiséghez juthatunk. Ezek szerint legalább hetente kétszer kell halat fogyasztanunk.

Így nem csak a fogínybetegségek előfordulása csökkenthető, de a szívroham, a szívritmuszavarok és az agyvérzés kockázata is.És azoknak is van megoldás, akik nem szeretik a halat, mert a dió és a lenmag is tartalmaz omega-3 zsírsavakat.

Az Antarctic Krill olaj a legerősebb ami ma kapható. Több, mint 48-szor erősebb, mint az Omega-3 halolaj és csak kétszer kerül annyiba a jóminőségű halolajakhoz képest, tehát jó befektetés.

Szeretné megismerni? KATT>>Antarctic

Érdekességek a halolajról

A halolaj serkenti az agyműködést, és sok betegség megelőzhető ha fogyasztjuk

A londoni Queen Mary és az amerikai Harvard egyetemek közös kutatásában feltárták annak mechanizmusát, hogyan képes a halolaj olyan betegségeket megelőzni, mint a reumatoid artritis.

A neves Nature szaklap legfrissebb számában közöltek szerint a halolaj egyik összetevője, a DHA a szervezetben Resolvin D2-vé alakul. Ez a molekula pedig csökkenti a gyulladásos folyamatokat, miközben – ellentétben a már piacon levő egyéb gyulladáscsökkentőkkel – nem gyengíti az immunrendszer működését.

„Régóta tudtuk, hogy a halolaj jótékony hatású azokban a betegségekben, melyeknek gyulladásos folyamat az alapja. Ennek pontos mechanizmusát írta le munkacsoportunk a Resolvin D2 keletkezésének, szerkezetének és hatásának feltárásával”- számol be a kutatás jelentőségéről Mauro Perretti, a Queen Mary Egyetem professzora.

A kutatók szerint ez a molekula nemcsak az ízületi gyulladás, de számos más betegség – szepszis, stroke – ellen egyaránt ható új gyógyszerek alapja lehet, a gyulladás ugyanis számos betegség kialakulásában szerepet játszik. Ilyenkor a szervezet fertőzésekkel szembeni természetes védekezőképessége tévesen a test saját szövetei ellen fordul. Laboratóriumi körülmények között a Resolvin D2 a folyamat kritikus lépését, a fehérvérsejtek érfalhoz való hozzátapadását volt képes megakadályozni.

A halak fogyasztása javítja az agyműködést

Egy friss tanulmány szerint a fejlődő országokban élő idősek számára, akik rendszeresen esznek halat, kisebb az elbutulás (demencia) kockázata.

A kutatók a Kínában, Indiában vagy az öt latin-amerikai ország egyikében élő közel 15.000 vizsgált személynél azt találták, hogy a demencia előfordulása a halfogyasztás gyakoriságával arányosan csökkent. A halfogyasztás és a demencia ritkább előfordulása közötti összefüggés akkor is megmaradt, amikor a kutatók jövedelem, képzettség és életmódbeli szokások alapján csoportosították a résztvevőket, ami arra utal, hogy az eltérésekért nem lehetnek pusztán a szociális és gazdasági különbségek a felelősek.

A kutatók ugyanakkor felhívják a figyelmet, hogy a kutatásuk keresztmetszeti képet ad, ezért nem bizonyítja az ok-okozati összefüggést. „További bizonyíték várható” – írják közleményükben – „a kutatás következő fázisában, amelynek során ezeket a személyeket hosszú időn keresztül követik, hogy megállapítsák, vajon a halfogyasztás összefügg-e a demencia kialakulásának kockázatával.

Ha nem a hal védi az elöregedő agyat, a kutatók úgy vélik, hogy az előnyök valószínűleg az omega-3 zsírsavak fogyasztásából származnak, amelyek a legnagyobb mennyiségben az olajos halakban található, mint a lazac, a makréla és a tonhal. Laboratóriumi kutatások szerint az omega-3 zsírsavaknak számos olyan tulajdonságuk van, amelyek csökkentik a demencia kockázatát – például az idegsejtek védelme, gyulladáscsökkentés és az Alzheimer-kóros pácienseknél megfigyelhető amiloid-lerakódások létrejöttének gátlása.

Forrás: halolaj.blog.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: fogínysorvadás kezelése omega 3 zsirsav

A bejegyzés trackback címe:

http://fluormentesfogkrem.blog.hu/api/trackback/id/tr122412215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.